Julen

Jul eller Juledag er en helligdag generelt observeret den 25. december (med alternative dage af 7 januar for mange ortodokse kirker, januar 6 for den armenske apostolske kirke og januar 19 for armenierne i Jerusalem og Holy Land) for at fejre Jesu fødsel, den centrale figur i kristendommen.

Den faktiske fødselsdag Jesus er ikke kendt, og begivenhederne for hans fødsel er kun registreret i to af de kanoniske evangelier. Julen kan oprindeligt været blevet udvalgt til at svare med enten den dag, præcis ni måneder efter kristne tror at Jesus er blevet udtænkt, datoen for det romerske vintersolhverv, eller en af flere gamle vinterfestivaler. Julen er central for feriesæsonen, og i kristendommen markerer begyndelsen på juletiden, som varer tolv dage.

Selv nominelt en kristen helligdag, er julen også fejres af et stigende antal ikke-kristne verden, og mange af dets populære festlige skikke har før-kristne eller sekulære temaer og oprindelse. Populære moderne skikke ferie omfatter gaver, musik, en udveksling af julekort, kirke fester, et særligt måltid, og visning af forskellige dekorationer, herunder juletræer, lys, guirlander, mistelten, krybber, og kristtorn. Desuden er flere tal, der er kendt som Saint Nicholas, julemanden, og Santa Claus, blandt andre navne, der er forbundet med at bringe gaver til børn i juletiden.

Fordi gaver og mange andre aspekter af julefest inddrage øget økonomisk aktivitet blandt både kristne og ikke-kristne, har ferie blevet en væsentlig begivenhed og en nøgle salgsperiode for detailhandlere og virksomheder – især brug af elektronisk julekort er eksploderet, hvor flash julekort og html-julekort er de mest foretrukne.

De økonomiske virkninger af julen er en faktor, der er vokset støt gennem de seneste par århundreder i mange regioner i verden.


Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by Wordpress. Theme: Supermodne.